Weer rust in je hoofd en meer energie??? Kinesiologie helpt!

Op Maandagochtend  12 september om 9.30 uur is een gratis workshop over Kinesiologie en spiertesten in Gnephoek 2B.
De spiertest is een instrument, dat wordt gebruikt om de woordeloze taal die het lichaam spreekt te kunnen vertalen. Deze communicatie is het grondbeginsel van de kinesiologie. Kinesiologie is de verzamelnaam van een groot aantal onderzoeks- en behandelvormen die van deze communicatie door middel van spiertesten gebruik maakt. Op deze ochtend maak je kennis met spiertesten uitvoeren bij anderen en bij jezelf.
Verder leer je enkele zeer nuttige technieken om stress op te sporen en af te voeren.

Kom jij ook? Vul dan het formulier hier in zodat ik voor thee, koffie & lekkers kan zorgen!

Tot dan!
: )

Aanmelding Gratis workshop: Je kind weer lekker in z'n vel!

  • Met onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de workshop. Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

Nieuw!! Kinderyoga bij In de Roos

Op woensdag 25 januari organiseert Bloesem kinderyoga samen met Praktijk in de Roos een kennismakingsfeestje. Het Namasthee feestje vindt plaats tussen 14.40 en 16.30. Je bent welkom te komen en gaan wanneer dat voor jou uitkomt (deur is gesloten tussen 15.00 en 15.30 i.v.m. de yogales).

Tijdend het Namasthee feestje is er alle tijd om kennis te maken, ruimte voor al jouw vragen, heerlijke biologische thee en wat verantwoord lekkers. Ook kun je samen deelnemen aan een ouder en kind yogales en ontvang je een goodiebag met onder andere een kadobon voor gratis proefles!

Ik hoop jou en je ouder(s) de 25ste te ontmoeten!
Liefs Laura

** Schrijf je snel in! (Er zijn maar een beperkt aantal goodiebags beschikbaar 🙂

www.bloesemkinderyoga.nl

Wil je meer informatie en/of aanmelden vul dan dit nu in!

Aanmelding of meer Info? workshop Kinderyoga

  • Met onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de workshop. Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

Ik Beloof….

Gisterenavond heb ik beloofd goed voor al mijn cliëntjes te zorgen en mij aan een aantal regels te houden. Groot en klein zal ik het beste krijgen van mij.Een belofte voor mij zo logisch, die ik dus zonder enige twijfel heel makkelijk kan beloven….Ik was in Nijkerk bij de beëdiging van mijn nieuwe beroepsvereniging de BVK.

Het deed mij denken aan een stoere kanjer uit nu groep 7. Hij kwam (toevallig?) Gisteren in mijn praktijk na jaren. Toen hij voor het eerst kwam was hij 2 bijna 3. Een heerlijk ondernemend jongentje.
Op een gegeven moment zat ik te kletsten met zijn mama en hij was bezig met mijn schatkist. Een doosje met prachtige kristallen die allemaal hun eigen kracht hebben om je ergens bij te helpen. Bijv mooie dromen of juist energie en een helder hoofd en een prachtige die je beschermt en helpt vrienden te maken.
Eén voor één liet hij met en plons een aantal kristallen in mijn Brita-waterkan vallen. Keek met een schuin oog naar mij en voelde of hij over mijn grens ging. Die prachtige non-verbale communicatie tussen mij en de kindjes. Ik liet hem lekker zijn gang gaan.

Toen hij wegging keek ik met een grote glimlach naar de Brita-kan waarop de bodem mooie kristallen lagen. Het zag er niet alleen gezellig uit, maar ik vond het ook nog een mooi idee. Toverwater met de kracht van stenen. Dus ik besloot de stenen te laten zitten. (hier zie je gelijk dat ik snel ben.. maar commercieel? Want na jaren gingen mensen zakjes verkopen met kristallen erin om in water te leggen… Nou ja ken je kracht!)

Ik heb dagelijks het verhaal mogen uitleggen van de kan met stenen erin?? Ik vertelde van het leuke jongetje die de steentjes erin deed en dat ik besloot ze te laten zitten, omdat mij dat slim leek, omdat hij toverwater maakte.

Ik heb inmiddels sinds 2 maanden een nog beetje mooiere waterfilter in mijn praktijk staan en gisterenavond merkte ik dus dat ik het mis dit mooie verhaal te vertellen van de nu stoere kanjer!

(ja zonder naam én met toestemming)

 

Zonnige dag
Roos

Workshop van Loes Maurits: Wees de moeder die je wilt zijn!

Voel je je soms onzeker, te kort schieten of zorgt je perfectionisme ervoor dat het nooit goed genoeg is? Heb jij last van somberheid of angst tijdens of na de zwangerschap?

Loes Maurits van PraktijkMoeder leert je 5 stappen, waardoor je geen last meer hebt van schuldgevoelens en zwarte gedachten. Zodat je een angstvrije en ontspannen zwangerschap hebt en je ook na de bevalling helemaal de moeder kunt zijn die je wilt zijn.

In de workshop ´Wees de moeder die je zijn wilt´, maak je kennis  met de 5 stappen, wisselen we ervaringen uit en ga je naar huis met een volledig uitgewerkte stap.
Voor alle informatie of opgave, stuur me even een mailtje naar loesmaurits@praktijkmoeder.nl

De workshop vindt plaats op donderdag 6 oktober om 20.00 uur Gnephoek 2b, locatie Praktijk In de Roos, Alphen aan den Rijn
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Tot dan!

Loes Maurits

Mesologie………bij In de Roos

Even voorstellen:
Hallo, mijn naam is Linda den Braber en sinds mei 2016 ben ik gestart met mijn Mesologie praktijk bij In de Roos.
Na jaren werkzaam te zijn geweest (en nog steeds) in de gehandicaptenzorg was ik zoek naar een nieuwe uitdaging/opleiding. Deze vond ik na zelf behandeld te zijn door een mesoloog. Met heel veel energie, enthousiasme en warmte voor het vak ben ik aan de opleiding begonnen.

Het gaat de Mesologie altijd om de individuele balans. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek. De kunst is de balans te vinden en in je persoonlijke evenwicht te functioneren. Dat is de kracht die vrijwel iedere ziekte overwint, de kracht vanuit jezelf. Voeding, beweging, ontspanning spelen vanzelfsprekend een belangrijke rol, maar ook hier gaat het om de individuele benadering.

Hierbij te kunnen helpen en te ondersteunen vind ik het mooie van dit vak en maakt me elke keer weer blij en enthousiast.

Wie weet tot ziens!
Groetjes Linda

Bel of mail gerust voor een vraag of voor een afspraak:
06 45810609
mesologiedenbraber@hotmail.com

Nieuwe workshop met Matti Jagtman

Jezelf in Beeld

Op woensdagochtend 31 augustus om 10.00 uur is er een gratis workshop ter kennismaking met VakTherapeute Matti Jagtman.
In het huidige drukke leven wil zij je een moment bieden even stil te staan bij jezelf.
In deze workshop zullen kunst materialen en beweging gebruikt worden om je zelf inzicht te vergroten.

Even een moment voor jezelf, dat mag je niet missen.

Meer informatie en/of aanmelden vind je hier.

Zonnige dag
Roos Dekkers

 

 

Open Dag op 3 September!

Ben jij ook nieuwsgierig of wil je kennis komen maken?

Op 3 september 2016 organiseert Praktijk In de Roos weer een open dag. Ben je benieuwd wat Kinesiologie precies is, of wat het voor je kan betekenen? Of ben je nieuwsgierig wat er nog meer gebeurt in ons centrum??? Kom dan langs. Je kunt kennis maken met alle mensen die hier nog meer enthousiast werken.  Hier vind je het programma voor deze dag. De open dag is uiteraard gratis, maar ik stel het wel op prijs als je me van tevoren laat weten of je komt.

Tot dan!
Roos en de Anderen

 

Mindfulness misschien iets voor jou?

Doe op maandagavond 15 augustus mee met de kennismakings-workshop. Ontdek wat mindfulness te bieden heeft en maak kennis met mindfulness-trainer Marijke Vesseur.

Tijdens de workshop geeft Marijke informatie over de achtergrond van mindfulness en over de 8-weekse training waarmee je op 2 september of 19 september bij Helder Wezen kunt starten. Ze begeleidt oefeningen, zodat je het effect van aandacht zelf kunt ervaren. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Alle informatie vind je hier.

 

Stiltedag van Marijke

Op zondag 17 juli

 

Ben je (nog) niet met vakantie en wil je de stilte opzoeken? Dan is de stiltedag op zondag 17 juli misschien iets voor jou. Vind de stilte en kom tot rust tijdens deze zomerse zondag waarop je met volledige aandacht bij jezelf mag zijn. Laat je leiden door een dag met verschillende meditaties en lichte bewegingsoefeningen. Ontspan en kom thuis bij jezelf.

Voor deze dag is enige meditatie-ervaring vereist. Twijfel je of meedoen iets voor jou is? Neem dan contact op met Marijke.

Tijd: zondag 17 juli van 10.30 – 16.00 uur
Adres: Gnephoek 2b, Alphen a/d Rijn
Kosten: € 40

Meld je aan voor de stiltedag.

Ik voel mij trots en blij!

Dat ik mag helpen bij het verdwijnen van hooikoorts!

Vanochtend kreeg ik dit prachtige mailtje:

Lieve Roos,

Durf t eigenlijk niet op te schrijven…. om de betovering maar niet te doorbreken.
Heb na de behandeling GEEN hooikoorts meer. Mijn ogen zijn wit,
ik heb buiten gegeten (ho0e lang is dat geleden???), met mijn zoon gevoetbald…. Ik ben onbeschrijfelijk gelukkig.
Ik moet mezelf in mijn arm knijpen om er zeker van te zijn dat ik niet droom.

Dikke zoen!

Nou dit is dus waarom ik zo van kinesiologie hou. Heerlijk snel en op zo’n fijne manier afscheid kunnen nemen
van dingen waar je klaar mee bent.
Of het nou hooikoorts is, buikpijn of je faalangst? Maakt dus lekker niks uit….
Trots en blij zit ik nu nog even achter mijn computer en straks komt er weer een mooie dag in de praktijk!

Jij bent natuurlijk ook van harte welkom!
Zonnige dag

Roos