Touch for Health 1 – Basistraining: Je lichaam in Balans

Ben je na het volgen van de training Kunst van Spiertesten benieuwd wat je zelf nog meer kunt doen voor een optimale balans in je leven, of in het leven van anderen? Wil je werken aan optimale gezondheid en wil je de signalen van het lichaam nog beter leren (her)kennen? Wil je leren om je lijf te ‘resetten’? Volg dan de cursus Touch For Health 1, Basistraining: Je lichaam in Balans.

Ons lichaam is een uiterst slim systeem. Het doet altijd zijn best om je in balans (gezond) te houden. Bij te grote stress ontstaat er disbalans en worden we ziek. Kinesiologie bekijkt jouw lichaam als geheel en leert jou woordeloos te onderzoeken waar de stress in je lichaam door wordt veroorzaakt. Maar ook hoe je deze stress kunt lokaliseren en afvoeren.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor:

 • mensen die actief willen werken aan hun eigen gezondheid en welzijn
 • therapeuten die sneller zicht willen krijgen op de problematiek van hun cliënten (somatisch en/of psychosomatisch) en sneller resultaat willen bereiken.

Vereiste vooropleiding: Kracht van het Spiertesten

Wat leer je?

In deze eerste module gaan we dieper in op het testen van spieren. Je leert om de 14 basisspieren te testen met de bijbehorende meridianen en organen. Je gaat nog beter de spiertest doorvoelen en interpreteren. Uiteraard speelt de interactie tussen jou als tester en de testpersoon een belangrijke rol. Ook komt het onderwerp ethiek aan bod; wat mag je wel en absoluut niet testen. Het educatieve model van Touch for Health komt uitgebreid aan bod. Na de cursus kun je een ander en jezelf in balans brengen.

Je leert:

 • 14 van de 42 spiertesten ( en de zgn. voortesten)
 • verschillende mogelijkheden om te corrigeren
 • testen met behulp van een tussenpersoon (bijv. voor baby’s of zieke mensen)
 • kruislopen en de achtergrond ervan
 • meridiaan massage geven en reflexpunten stimuleren
 • een methode om pijn te verminderen

Resultaat

Na de workshop ben je in staat om voor jezelf en voor anderen een basisbalans uit te voeren om het lichaam te ‘resetten’ en eventuele blokkades op te lossen. Resultaten zijn vaak direct voelbaar:

 • pijnen verdwijnen
 • je zit soepeler in je vel
 • je ervaart meer rust en ruimte in je hoofd en lijf
 • je zit beter in je vel en hebt meer contact met je lichaam
 • je hebt meer energie, je stroomt lekker door
 • je ervaart een gevoel van geluk

Kortom weer een leerzaam weekend met toevoegingen voor je EHBO-koffertje.

Bijscholingspunten voor geregistreerde therapeuten

De TFH-modules tellen als bijscholingspunten voor diverse beroepsverenigingen.

Meer weten?

De Touch For Health 1 – Basistraining Je lichaam in Balans is de eerste van een serie van vier cursussen Touch for Health. Elk deel is een afgerond geheel. In elk deel leer je nieuwe technieken en raak je vertrouwder met de methode. Door de verdieping leer je de wijsheid van het lichaam steeds beter kennen.

Investering

€ 350 euro, incl. boek (t.w.v. 50 euro), hand-outs, uitgebreide lunch, koffie, thee en lekkers (t.w.v. 15 euro)
Om je deelnameplek te garanderen dien je VOORAF betalen. Mocht dit jouw deelname in de weg staan, neem dan contact met ons op.

Recensie 

Ik heb de Touch for Health 1 je lichaam in balans cursus gevolgd. Ik ben al een aantal keer met mijn oudste zoon langs geweest voor een behandeling. Roos heeft ons zo goed geholpen, daar ben ik heel dankbaar voor. Roos gaf aan dat ik zelf dit ook kan leren. Dat zou toch geweldig zijn als je dit zelf kan je gezin en familie of andere mensen helpen. Na het weekend van de cursus heb ik gelijk een massagetafel aangeschaft en het gaan doen. Mijn man is zelf helemaal niet van dit soort dingen maar zelfs hem mag ik in balans zetten. Echt zo fijn een soort reset wat je doet. Ook onze jongste zoon van 3 jaar vraagt erom. Touch 2,3 en 4 staan op mijn verlanglijst.

Myra

Aanbieding:
Schrijf je je direct in voor Touch for Health module 1 t/m 4, dan ontvang je een super korting. Dus pak je kans en mail en vraag naar de korting! Als je nog vragen hebt of ik je ergens bij kan helpen hoor ik het graag.

« Naar overzicht

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.