Mijn allereerste klant

Geplaatst op: 29/08/2019

Iemand vroeg mij laatst; “wat heb je nodig om een praktijk te beginnen?” En ik zei: ”Klanten!” Ik vertelde haar mijn verhaal over mijn allereerste klant.

Oh, het is zo’n mooi verhaal, ik weet het nog goed. Misschien is het zelfs zo dat wanneer de mama van mijn eerste cliëntje niet had gebeld,  ik nog steeds aan het aanrommelen was en mijn praktijk nooit zo was gegroeid als nu het geval is.

Op een middag werd ik gebeld door een buurvrouw van een moeder van een meisje van jazzballet 😉 (ik was toen namelijk nog een jazzballet juf).  Ik had daar heel enthousiast verteld dat ik een gave nieuwe opleiding deed en dat ik allerlei oefeningen uitprobeerde om de hersenen van kinderen beter samen te laten werken en dat ik ook nog verbeteringen zag…. En deze moeder vertelde dat tegen haar buurvrouw…..

Plotseling op een middag kreeg ik dat telefoontje. Een aardige mevrouw aan de lijn vertelde dat ze gehoord had wat ik deed en vroeg of ik dat ook bij haar dochter wilde doen. Ik reageerde dol enthousiast en zei: “natuurlijk!” (ook al gingen er allerlei kriebels en vragen door mijn hoofd).

Ik pakte mijn agenda erbij en maakte mijn eerste ECHTE afspraak!  Ze vroeg: “hoe heet je praktijk eigenlijk?” In die tijd bestond Skype nog niet en dat was maar goed ook. Ik voelde dat ik heel rood werd en zei :”nou dat bedenk ik vanavond”.

Zo gezegd zo gedaan, dit was mijn zetje om een echte praktijk te beginnen.

Die avond met een stel vrienden bedacht ik de naam van mijn praktijk: In de Roos.

Natuurlijk heb ik als eerste mijn lieve leraar gebeld die zei,  “héhé… eindelijk” (ik was toen twee maanden bezig met mijn opleiding tot Kinesioloog, blijkbaar had hij meer vertrouwen in mij dan ikzelf J ).

Ik heb genoten van mijn eerste klantje en ik heb haar mogen zien opgroeien tot een mooie sterke vrouw.

Lieverd, jij hebt mij geholpen om mijn droom waar te maken, dank je wel daarvoor! Dikke knuf, Roos

« Terug naar Blog

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.