Open Dag 27 oktober 2018! Kom jij ook?

Hoe gaat het met je?

Zit jij lekker in je vel? Zit je vol zelfvertrouwen en energie? Ben je relaxt? Gaat alles zo als je wilt, of heb je gewoon zin om weer een stukje van jezelf te ontdekken? Of heb je ergens hulp nodig?

Kortom: Dit berichtje is dan ook voor JOU!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een open dag heb gehad bij In de Roos. Wij hebben met zijn allen besloten om weer een gave dag te organiseren op 27 oktober 2018

We hebben een hele dag met gave workshops speciaal voor jong en oud. Voor iedereen wat gaafs. (We hebben zelfs opvang als jij als ouder zelf bezig bent.)

Neem maar gauw een kijkje in het rooster!

 

Rooster Indeling

10.00 – 11.00 Workshop Ouder en Kind Yoga: Lekker samen actief zijn en ontspannen met het herfstavontuur! – Tamara

10.00 – 11.00 Persoonlijke kennismakingssessies – Jacomine

11.00 – 12.00 Ont-moeten – Denise

11.00 – 12.00 Chi Nei Tsang: diepe, energetische massage van buik en interne organen
– Willie

11.00 – 12.00 Jezelf in Beeld: Op een creatieve manier leren beter in mijn vel te zitten – Matti

12.00 – 13.00 LUNCH

13.00 – 15.00 Workshop Tijd voor Jou! Maak andere keuzes met nieuwe energie! – Jacomine

13.00 – 14.00 Lezing Voeding & Gezondheid: Van verwarring naar bewustwording – Willie

14.00 – 15.00 Jezelf in Beeld Op een creatieve manier leren beter in mijn vel te zitten – Matti

14.00 – 15.00 ‘Durf te Vragen’ workshop – Mariska

15.00 – 16.00 Stoelyoga: Hoe maak je contact met je lichaam? Door te voelen naar een gezonder en gelukkiger leven. Zit, adem en beweeg! – Tamara

 

Een korte impressie van een deel van het aanbod:

Kinesiologie: verschillende technieken waarbij gewerkt wordt met spiertesten en waarbij je leert te voelen wat je lichaam jou verteld.

Yoga: kies je voor de ouder & kind yoga sessie in de ochtend of voor de stoelyoga sessie in de middag? Of wellicht beide? De keuze is aan jou!

Workshop Ont-moeten: Moet jij veel van jezelf? Kom ont-moeten en ervaar meer rust en balans. Laat je inspireren meer ruimte en rust in je leven te creëren, zodat je (nóg) meer kunt genieten en meer tijd hebt voor ontspanning.

Creatieve workshop Jezelf in Beeld: kunstzinnige therapie als middel om op een creatieve manier beter in je vel te zitten.

Workshop Durf te vragen: Durf te vragen brengt mensen en wensen bij elkaar, waardoor mensen -regelmatig tot dat moment vreemden van elkaar- elkaar gaan helpen hun dromen waar te maken en hun ambities te realiseren. Belangrijkste start is het stellen van een juiste vraag; dat geeft anderen de kans jou de juiste hulp te geven.

Workshop Tijd voor jou: leer wat stress in jouw lichaam doet en hoe je hieraan kunt werken zodat je keuzes kunt maken waar je gelukkig van wordt.

Individuele sessies Tijd voor jou: Naast de workshop is er ook ruimte gereserveerd voor 2 individuele sessies van ieder 30 minuten. Hierin wordt één op één met je gewerkt aan een thema waar jij mee zit.

Introductie & demonstratie Chi Nei Tsang: een therapeutische massagetechniek van de buik & interne organen die uiterst effectief is om balans te herstellen, pijnklachten weg te nemen, en om onverwerkte emoties los te laten.

Lezing Voeding & Gezondheid Van verwarring naar bewustwording: Ondanks de groeiende beschikbaarheid van informatie, neemt de verwarring over voeding & gezondheid steeds verder toe. Leer meer over hoe dit nu precies zit en welke 3 dingen je eenvoudig kunt toepassen om je gezondheid & welzijn een boost te geven.
Naast bovenstaand aanbod, leiden we je graag rond door het centrum en kun je terecht met al je vragen.

Je kunt voor een specifieke activiteit komen, je bent ook van harte welkom om de hele dag te blijven. Er is een gezamenlijke lunch voor de liefhebbers en er is gedurende de hele dag vermaak voor de kinderen.

Kortom, voldoende reden om langs te komen op Gnephoek 2B in Alphen aan den Rijn op zaterdag 27 oktober van 10.00 – 16.00 uur.

Voel je welkom! Kom wanneer je zin hebt, Ik regel een heerlijke lunch!

Tot dan!

Roos

Ps. Als je mij een berichtje stuurt hou ik zeker rekening met jou!

 

 

Kinderyoga Maribel bij In de Roos

Yoga is HEEL ERG LEUK om te doen! Ga mee op ontdekkingsreis ontdek, speel en geniet van wat je allemaal kan!

Het gaat bij yoga niet om prestatie, wedstrijd of competitie, PLEZIER VOOR IEDEREEN is wat telt!

Kinderyoga is een manier om op speelse wijze bezig te zijn met: Lichaamshoudingen en beweging, lichaambesef, ademhalings-, concentratie- en ontspanningsoefeningen.

De oefeningen worden in spelvorm aangeboden door gebruik te maken van: verhalen, dans, muziek, massage, zingen en tekenen. Kinderyoga is voor alle kinderen, er is geen competitie! We werken samen aan een goed gevoel over jezelf, waarbij elke les een beleving is en vooral ook een feestje!

Yoga is plezier voor ieder kind. Je doet wat je kan. Je hoeft geen problemen te hebben om met yoga bezig te zijn. Het helpt echter wel als je leer-, concentratie-, slaap, hoofdpijn-, buikpijn-, angst of stotter problemen hebt.

Tamara is gecertificeerd kinderyoga docente. Tamara heeft een eigen Praktijk Maribel in Noorden. Waar ze ook diverse kinderen individueel begeleid. In de praktijk kunt u ook terecht voor diverse ontspanningsmassages.

Tamara: “Ik vind het geweldig dat ik bij “In de Roos” mag gaan werken. Een prachtige samenwerking met praktijk in de roos. Ik ben enthousiast en kijk uit om de kinderen te ontmoeten in “In de Roos”. Het is bijzonder mooi om te zien hoeveel je kinderen kunt brengen en mee kunt geven door middel van yoga, ademhalingsoefeningen en ontspanning. Kom jij ook?.”

Wanneer:

Er wordt gestart met twee groepen op de maandagmiddag vanaf 10 september 2018.

15.30 uur tot 16.30 uur 4-7 jaar
16.30 uur tot 17.30 uur 8-12 jaar

Blok 1: 10 september – 17 december 2018
Blok 2: start in januari 2019

Kosten
112 euro voor 14 lessen
Proefles is 8 euro
Tussentijds instromen is mogelijk!
De groepen bestaan uit max. 10 kinderen.

Kom mee doen en geniet van wat je allemaal kan! Voel je vrij, krachtig en blij!

Aanmelden kan via de website www.praktijkmaribel.nl of praktijkmaribel@gmail.com
De lessen worden gegeven door Tamara Aartman-Tersteeg.

 

Weer rust in je hoofd en meer energie??? Kinesiologie helpt!

Op Vrijdagochtend  7 september om 9.30 uur is een gratis workshop over Kinesiologie en spiertesten in Gnephoek 2B.
De spiertest is een instrument, dat wordt gebruikt om de woordeloze taal die het lichaam spreekt te kunnen vertalen. Deze communicatie is het grondbeginsel van de kinesiologie. Kinesiologie is de verzamelnaam van een groot aantal onderzoeks- en behandelvormen die van deze communicatie door middel van spiertesten gebruik maakt. Op deze ochtend maak je kennis met spiertesten uitvoeren bij anderen en bij jezelf.
Verder leer je enkele zeer nuttige technieken om stress op te sporen en af te voeren.

Kom jij ook? Vul dan het formulier hier in zodat ik voor thee, koffie & lekkers kan zorgen!

Tot dan!
: )

Aanmelding Gratis workshop: Je kind weer lekker in z'n vel!

  • Met onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de workshop. Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

Nieuw!! Kinderyoga bij In de Roos

Op woensdag 25 januari organiseert Bloesem kinderyoga samen met Praktijk in de Roos een kennismakingsfeestje. Het Namasthee feestje vindt plaats tussen 14.40 en 16.30. Je bent welkom te komen en gaan wanneer dat voor jou uitkomt (deur is gesloten tussen 15.00 en 15.30 i.v.m. de yogales).

Tijdend het Namasthee feestje is er alle tijd om kennis te maken, ruimte voor al jouw vragen, heerlijke biologische thee en wat verantwoord lekkers. Ook kun je samen deelnemen aan een ouder en kind yogales en ontvang je een goodiebag met onder andere een kadobon voor gratis proefles!

Ik hoop jou en je ouder(s) de 25ste te ontmoeten!
Liefs Laura

** Schrijf je snel in! (Er zijn maar een beperkt aantal goodiebags beschikbaar 🙂

www.bloesemkinderyoga.nl

Wil je meer informatie en/of aanmelden vul dan dit nu in!

Aanmelding of meer Info? workshop Kinderyoga

  • Met onderstaand formulier kun je je aanmelden voor de workshop. Verplichte velden zijn aangegeven met een *.

Ik Beloof….

Gisterenavond heb ik beloofd goed voor al mijn cliëntjes te zorgen en mij aan een aantal regels te houden. Groot en klein zal ik het beste krijgen van mij.Een belofte voor mij zo logisch, die ik dus zonder enige twijfel heel makkelijk kan beloven….Ik was in Nijkerk bij de beëdiging van mijn nieuwe beroepsvereniging de BVK.

Het deed mij denken aan een stoere kanjer uit nu groep 7. Hij kwam (toevallig?) Gisteren in mijn praktijk na jaren. Toen hij voor het eerst kwam was hij 2 bijna 3. Een heerlijk ondernemend jongentje.
Op een gegeven moment zat ik te kletsten met zijn mama en hij was bezig met mijn schatkist. Een doosje met prachtige kristallen die allemaal hun eigen kracht hebben om je ergens bij te helpen. Bijv mooie dromen of juist energie en een helder hoofd en een prachtige die je beschermt en helpt vrienden te maken.
Eén voor één liet hij met en plons een aantal kristallen in mijn Brita-waterkan vallen. Keek met een schuin oog naar mij en voelde of hij over mijn grens ging. Die prachtige non-verbale communicatie tussen mij en de kindjes. Ik liet hem lekker zijn gang gaan.

Toen hij wegging keek ik met een grote glimlach naar de Brita-kan waarop de bodem mooie kristallen lagen. Het zag er niet alleen gezellig uit, maar ik vond het ook nog een mooi idee. Toverwater met de kracht van stenen. Dus ik besloot de stenen te laten zitten. (hier zie je gelijk dat ik snel ben.. maar commercieel? Want na jaren gingen mensen zakjes verkopen met kristallen erin om in water te leggen… Nou ja ken je kracht!)

Ik heb dagelijks het verhaal mogen uitleggen van de kan met stenen erin?? Ik vertelde van het leuke jongetje die de steentjes erin deed en dat ik besloot ze te laten zitten, omdat mij dat slim leek, omdat hij toverwater maakte.

Ik heb inmiddels sinds 2 maanden een nog beetje mooiere waterfilter in mijn praktijk staan en gisterenavond merkte ik dus dat ik het mis dit mooie verhaal te vertellen van de nu stoere kanjer!

(ja zonder naam én met toestemming)

 

Zonnige dag
Roos

Workshop van Loes Maurits: Wees de moeder die je wilt zijn!

Voel je je soms onzeker, te kort schieten of zorgt je perfectionisme ervoor dat het nooit goed genoeg is? Heb jij last van somberheid of angst tijdens of na de zwangerschap?

Loes Maurits van PraktijkMoeder leert je 5 stappen, waardoor je geen last meer hebt van schuldgevoelens en zwarte gedachten. Zodat je een angstvrije en ontspannen zwangerschap hebt en je ook na de bevalling helemaal de moeder kunt zijn die je wilt zijn.

In de workshop ´Wees de moeder die je zijn wilt´, maak je kennis  met de 5 stappen, wisselen we ervaringen uit en ga je naar huis met een volledig uitgewerkte stap.
Voor alle informatie of opgave, stuur me even een mailtje naar loesmaurits@praktijkmoeder.nl

De workshop vindt plaats op donderdag 6 oktober om 20.00 uur Gnephoek 2b, locatie Praktijk In de Roos, Alphen aan den Rijn
Er zijn geen kosten aan verbonden.

Tot dan!

Loes Maurits

Mesologie………bij In de Roos

Even voorstellen:
Hallo, mijn naam is Linda den Braber en sinds mei 2016 ben ik gestart met mijn Mesologie praktijk bij In de Roos.
Na jaren werkzaam te zijn geweest (en nog steeds) in de gehandicaptenzorg was ik zoek naar een nieuwe uitdaging/opleiding. Deze vond ik na zelf behandeld te zijn door een mesoloog. Met heel veel energie, enthousiasme en warmte voor het vak ben ik aan de opleiding begonnen.

Het gaat de Mesologie altijd om de individuele balans. Ieder mens is anders, ieder mens is uniek. De kunst is de balans te vinden en in je persoonlijke evenwicht te functioneren. Dat is de kracht die vrijwel iedere ziekte overwint, de kracht vanuit jezelf. Voeding, beweging, ontspanning spelen vanzelfsprekend een belangrijke rol, maar ook hier gaat het om de individuele benadering.

Hierbij te kunnen helpen en te ondersteunen vind ik het mooie van dit vak en maakt me elke keer weer blij en enthousiast.

Wie weet tot ziens!
Groetjes Linda

Bel of mail gerust voor een vraag of voor een afspraak:
06 45810609
mesologiedenbraber@hotmail.com

Nieuwe workshop met Matti Jagtman

Jezelf in Beeld

Op woensdagochtend 31 augustus om 10.00 uur is er een gratis workshop ter kennismaking met VakTherapeute Matti Jagtman.
In het huidige drukke leven wil zij je een moment bieden even stil te staan bij jezelf.
In deze workshop zullen kunst materialen en beweging gebruikt worden om je zelf inzicht te vergroten.

Even een moment voor jezelf, dat mag je niet missen.

Meer informatie en/of aanmelden vind je hier.

Zonnige dag
Roos Dekkers

 

 

Open Dag op 3 September!

Ben jij ook nieuwsgierig of wil je kennis komen maken?

Op 3 september 2016 organiseert Praktijk In de Roos weer een open dag. Ben je benieuwd wat Kinesiologie precies is, of wat het voor je kan betekenen? Of ben je nieuwsgierig wat er nog meer gebeurt in ons centrum??? Kom dan langs. Je kunt kennis maken met alle mensen die hier nog meer enthousiast werken.  Hier vind je het programma voor deze dag. De open dag is uiteraard gratis, maar ik stel het wel op prijs als je me van tevoren laat weten of je komt.

Tot dan!
Roos en de Anderen

 

Mindfulness misschien iets voor jou?

Doe op maandagavond 15 augustus mee met de kennismakings-workshop. Ontdek wat mindfulness te bieden heeft en maak kennis met mindfulness-trainer Marijke Vesseur.

Tijdens de workshop geeft Marijke informatie over de achtergrond van mindfulness en over de 8-weekse training waarmee je op 2 september of 19 september bij Helder Wezen kunt starten. Ze begeleidt oefeningen, zodat je het effect van aandacht zelf kunt ervaren. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Alle informatie vind je hier.