Pfffff…..wat duurt het toch lang!

Geplaatst op: 13/12/2019

Sommige momenten in mijn werk zijn gewoon grappig.
Soms wil ik wel dat je er even bij bent om mee te lachen.

Toch zal ik een poging doen om je mee te nemen naar een voorbeeld in mijn praktijk afgelopen week.

Ik ben al een half uurtje bezig met een fantastische kanjer. Wij zijn aan het werk met “het Doel”.

Voor deze kleine, grote meneer is dat: “Ik maak rust in mijn hoofd en slaap snel in”. Nu piekert hij nog veel, draait en woelt de hele nacht en wordt ’s morgens moe wakker. Dit meneertje heeft een slaapprobleem.

Hoe fijn is het wanneer hij snel in slaap valt met mooie dromen en de volgende dag vol energie zijn bedje uit springt.

Alles gaat voorspoedig. Hij antwoordt op alle vragen van de metaforen. Hij maakt slimme opmerkingen en we zijn al uitgekomen bij de meridiaan, de 3-voudige verwarmer.

Leuk om te weten.  Deze meridiaan doet verschillende dingen. Hij loopt van je ringvinger over je arm tot achter je oor naar het puntje van je ooghoek. Er hoort een prachtige metafoor bij. Trouw blijven aan jezelf, maar ook een stukje eigen verantwoording pakken. Zelf zaken oplossen.

Op dat moment slaat de grote onrust toe. Hij slaat zijn benen over elkaar (een manier om weerstand te laten zien) en zucht hard en hoorbaar. “Pffff wat duurt het toch lang!”

Zijn mama en ik kijken elkaar aan en zingen tegelijk: “Ik lig hier al een tijdje…..”. Hij schiet in de lach. Het is ook een heel grappig moment dat wij zonder een woord te zeggen precies hetzelfde liedje zingen.

“Wat is het hard werken hè”, zeg ik tegen hem. “Ik weet dat jij denkt, ik lig hier maar wat.  Maar weet dat er ondertussen heel veel in jouw lijfje gebeurt. Je bent op dit moment echt heel hard aan het werk”.

Ik geef hem een slokje water en door gaan we. Op weg naar mooie dromen en lekker tukken.

Lees jij dit nu en denk je, mijn kind heeft ook een slaapprobleem en kan maar moeilijk tot rust komen?
Dan is de tweedaagse workshop ‘Kinesiologie, de Kracht van het Spiertesten voor Moeders’ echt iets voor jou! Je leert dan zelf hoe jij jouw kind hierin kan ondersteunen.

In januari staan er twee workshops gepland. Op 6 en 27 januari 2020 en 18 en 19 januari 2020.
Je leest er hier meer over.

« Terug naar Blog

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.