Hoe help je jouw kind het beste wanneer iets niet lukt

Geplaatst op: 31/12/2019

Het is zondag. Mijn oudste van 20 jaar zit aan tafel en moet een tussentijdse planning maken voor zijn stage. Hij heeft morgen namelijk een belangrijk gesprek met zijn stagebegeleiders. Ik zie en merk dat het spannend voor hem is.

In de tussentijdse planning staan zijn doelen die hij samen met zijn begeleiders gaat bekijken.  Als ouder en voormalig juf 😊 ben ik heel blij dat dit nu, acht weken voor afloop stage, gebeurt. Zo is er nog ruimte om bij te sturen. Spannend wordt het zeker, haalt hij het of niet?

Mijn zoon loopt onrustig heen en weer. Soms hoor ik gefoeter en diepe zuchten.  Ik zit op de bank en probeer hem te laten. Op het moment dat hij wil stoppen, besluit ik in te grijpen.

Ik loop naar hem toe met een groot glas water, ga naast hem zitten en vraag: “Is er iets? wat kan ik doen? wat is het probleem? wat is je plan? hoe gaan we het oplossen?”

Ik vind dat wij als ouder niet alles gelijk uit handen moeten nemen. Beter is het om eerst te onderzoeken wat er precies mis gaat of waar het moeilijk is. Hoe meer een kind zelf de oplossing bedenkt hoe beter het is. Als een kind slaagt in zijn bedoeling dan is het resultaat ook zelf verkregen. Ik geloof dat dit een enorme boost is voor het zelfvertrouwen van je kind. Daarnaast geeft het jou de kans om je kind hiervoor te prijzen. Te benoemen wat goed is gegaan.

Door alles samen te vatten en rustig te kijken naar een plan van aanpak, kwam de rust op deze zondagavond ook terug in ons huis. Ook al was het nachtwerk😊

 

Je las een blogartikel van Praktijk in de Roos. De website van Roos Dekkers. Samen met jou zoek ik naar de oplossing voor je probleem door gebruik te maken van kinesiologie.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

 

Meer artikelen

Lees ook: Faalangst overwinnen met deze supertip voor een spannende test of toets

Lees ook: Ik ben boos en dat mag. De kracht van woede

Lees ook: Wat kun je doen als je kind ‘s avonds niet in slaap kan komen?

 

Samen aan de slag?

Gratis e-book – zelfvertrouwen

Gratis workshop – je kind weer lekker in zijn vel

Training – De kracht van spiertesten voor moeders

Boek- Je kind weer lekker in zijn vel

 

En verder 

Wie is Roos

 

« Terug naar Blog

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.