Wat wens jij jouw kind?

Geplaatst op: 05/02/2020

Lars komt voor de tweede keer met zijn papa binnen. Ik krijg een high five en hij trekt gelijk enthousiast zijn schoenen uit. Ik maak snel een kopje thee.

De map met zijn verhaal erin ligt al klaar. Eigenlijk overbodig want ik ken zijn verhaal door en door. Lars heeft tics.

Bij stress of spanning heeft Lars er vooral veel last van. Door een heftige tijd thuis tussen zijn ouders is er op dit moment veel onrust en stress in zijn leventje.

Ik kijk hem vragend aan en hij begint gelijk te vertellen. “Roos, het gaat best aardig.” “Een aantal tics is verdwenen en er is er eentje bijgekomen.” Hij legt precies uit welke en hoe het nu is.

Zijn papa valt hem in de reden: “Lieverd mag ik ook iets zeggen? het gaat juist heel goed!”.  “Kijk” zeg ik: “Dat is nog eens fijn om te horen!”

De vader van Lars vertelt dat er heel veel tics weg zijn en dat er veel meer rust is. Lars slaapt veel beter en is minder snel boos. En is hij boos, dan gaat hij daar heel anders mee om.

Grappig hoe kritisch sommige kinderen kunnen zijn en hoe snel wij mensen vergeten hoe iets was voor dat het veranderde. Mensen focussen zich vaak op negatieve dingen…

Welk positief ding zou jij voor jouw kind willen? Heb je daar een plan voor en weet je hoe jij dat gaat bereiken?

Mail mij gerust wanneer je daar hulp bij nodig hebt. Ik heb namelijk wel een aantal mooie ideeën hoe je dit kunt aanpakken.

 

Je las een blogartikel van Praktijk in de Roos. De website van Roos Dekkers. Samen met jou zoek ik naar de oplossing voor je probleem door gebruik te maken van kinesiologie.

Reageren op deze blog vind ik leuk en delen mag altijd!

 

Meer artikelen

Lees ook: Faalangst overwinnen met deze supertip voor een spannende test of toets

Lees ook: Ik ben boos en dat mag. De kracht van woede

Lees ook: Wat kun je doen als je kind ‘s avonds niet in slaap kan komen?

 

Samen aan de slag?

Gratis e-book – zelfvertrouwen

Gratis workshop – je kind weer lekker in zijn vel

Training – De kracht van spiertesten voor moeders

Boek- Je kind weer lekker in zijn vel

 

En verder 

Wie is Roos

 

« Terug naar Blog

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.