Tender Love and Care

Geplaatst op: 25/10/2019

Je hoeft maar één les te leren

Tijdens de dagen voor het “International Kinesiology Conference” in Bali, reis ik samen met Edwin (mijn partner) over het eiland. In Nederland was ik zo slim om alvast een taxi te regelen die ons van het vliegveld naar het eerste hotel brengt. De taxichauffeur is een “schot in de Roos” 😊. Hij biedt aan om ons de hele week overal naar toe te rijden. Nu ben ik normaliter redelijk avontuurlijk aangelegd maar je moet beschikken over een groot hart wil je zelf op Bali gaan rijden. Scooters everywhere en druk dat het is. Een privé chauffeur went dan snel 😊.

Een lesje ontvangen
De volgende dag rijden we naar een prachtige waterval. Samen met gids Wayan lopen we eerst 20 minuutjes een heuvel af. We vervolgen onze weg en zien een schitterende groene berg met twee mega grote watervallen. Het avontuur gaat beginnen.

Stel je even voor. Het is 30 graden en je moet om bij de waterval te komen 300 traptreden naar beneden lopen. Tot zover het makkelijke gedeelte. Want straks mogen we deze 300 traptreden weer op om naar boven te gaan….

Gelukkig zijn er veel prachtige plekjes om een foto te maken (lees bijkomen). Puffend komen we beneden aan. Ik stap vervolgens achter Wayan aan het water in. Mijn slippers, nat en glibberig.

Wayan ontpopt zich op dat moment tot mijn grote held. Hij pakt mijn hand en leidt mij stap voor stap door het water richting de watervallen. Edwin struggelt achter mij. Omdat ik een vrouw ben krijg ik alle hulp. Ik denk: “Dit kan ik heus wel zelf”. Wayan gaat nog een stapje verder want hij ziet dat ik mijn slippers uit doe. Onmiddellijk doet hij zijn eigen sandalen uit en geeft aan dat ik ze moet aantrekken. Ik mag alleen maar ontvangen, wat een les.

Tender love and care
Ik voel gelijk dat ik niks mag zeggen. Dat is dus wat ik doe in de praktijk of als ik cursus geef. Alles geven met passie en liefde en daar ver in gaan. Ik zie het, ik voel het en ontvang het.

Wayan en ik houden van ons vak.

Na een koude duik en een ongelofelijk gelukzalig gevoel als we bij de stilte van de waterval staan, begint de terugweg. Herinner je nog hoeveel treden omlaag in de hitte??

Maar op het eind is er de kers op de taart, gelukkig! Na de laatste traptreden staan er mannen met scooters om ons tegen een kleine vergoeding de rest van de weg omhoog te rijden.

Ik zie gelijk een prachtige metafoor. Samen & op de snelste en makkelijkste manier, die soms best zwaar, is naar het doel gaan!

Matthew Thie spreekt in zijn eerste lezing op het congres over TLC:  Tender Love and Care, de eerste stap om te doen! Mijn gids Wayan wist bij die watervallen precies hoe dat te doen!

« Terug naar Blog

Om de website te optimaliseren voor onze bezoekers worden er cookies gebruikt. Door gebruik te maken van deze website óf op de 'accepteer cookies' knop te klikken geeft u aan hiermee akkoord te gaan.